Според основателя на Microsoft Бил Гейтс ни очаква нова пандемия. И

...
Според основателя на Microsoft Бил Гейтс ни очаква нова пандемия. И
Коментари Харесай

Бил Гейтс с прогноза за появата на нова "ужасяваща" пандемия скоро

Според създателя на Microsoft Бил Гейтс ни чака нова пандемия. И това може да се случи в идващите 20 години. В изявление за El Diario той означи, че може да се появи пандемия от вирус, който към този момент знаем.

Гейтс счита, че тази зараза може да е тип грип или ковид. Най-вероятно в този случай ще бъде допустимо бързо да се направи ваксина. Той обаче призна, че пандемия може да възникне и от патоген, създаден от човек - " биотерорист ".

Той назова подобен сюжет „ ужасяващ “, тъй като в този случай подобен вирус може да се популяризира по едно и също време на разнообразни места. Още един вариант - това не е разновидност и не развиване на вирус, а излизането му „ от естествения свят “.

Подобен сюжет е вероятен заради обстоятелството, че хората нахлуват в нови екосистеми и може да се появи нов вирус заради изменението на климата. Бил Гейтс прави оценка вероятността от сходно развиване на събитията на 50%.

Говорейки за маймунската шарка, той означи, че тя го плаши, само че Гейтс не има вяра, че може да възникне огромна пандемия заради това заболяване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР